joi, 10 octombrie 2024

Rugăciunea în bisericile din Coreea de sud

 Ora de rugăciune la Biserica Presbiteriană Sa Rang din Seul se desfășoară ca la toate celelate biserici evanghelice din Coreea in comun cu toată biserica cu voce scăzută , este modul de rugăciune cel mai eficient .

                                                      



                                    Vizita unui grup de români în Coreea de Sud

                                                     


                           

                                                          

marți, 8 octombrie 2024

Marșul apărătorilor credinței 2024 - Cui slujeste acest marș ?

  




Prima editie al Marsului pentru apararea credintei a fost primit cu mult entuziasm de catre neoprotestanti care au participat in numar mare, la fel si al doilea care a adunat un numar record de participanti. La a treia editie desi se spune ca au fost un numar mare de participanti carati cu autocarele din toata tara,  neoprotestantii inteligenti  au inceput sa vada ce se afla in spatele acestui proiect. A devenit deja clar ca in spatele lozincii cu apararea credintei se afla o șmecherie  planul lui Tony Berbece de a aduna adepti atat pentru biserica lui din Bucuresti cat si intentia de a infiinta filiale de biserici carismatice Profides in toata tara.  Cateva filiale Profides deja au aparut foarte probabil in urma acestui proiect. Baza pentru aceste noi biserici carismatice (sau cum ar spune unii al sectei Profides) sunt neoprotestanti scosi din diverse culte, majoritatea tineri iubitori de senzatii tari si  muzica pop rock increstinat . 

Deci ca sa tragem o concluzie, cui slujeste aceste manifestari numite Marsul aparatorilor credintei ? lui Tony Berbece personal si organizatiei lui Profides in primul rand. O astfel de manifestare desi cu un numar relativ mare de participanti in centrul Bucurestiului a avut un impact redus anii trecuti si un impact zero anunul acesta fiind an electoral  presa fiind focusata pe acest subiect. Nici o televiziune importanta nu a trasmis in direct si nici macar reportaje, iar in prezent  daca o manifestatie nu este transmisa la televizor pentru marele public dar si pentru politicieni este ca si inexistenta. 

Am incercat sa distribui zilele trecute pe grupuri ne-evanghelice de pe internet un video cu momente din  marsul organizata de Profides dar interesul a fost minimal aproape zero vizualizari. 

Pentru Tony Berbece si organizatia lui prea putin conteaza daca manifestatia lui a avut un impact semnificativ in  societate, important e ca el a devenit important , a capatat notorietate in ochi unora si organizatia lui carsimatica s-a inbogatcelorlalte biserici it cu noi adepti ....si cu asta ne-am lamurit cui slujeste de fapt acest proiect.

Daca se dorea cu adevarat un mars pentru apararea credintei organizat de neoprotestanti Tony Berbece trebuia sa ia legatura cu liderii celorlalte culte evanghelice si organizat o manifestatie in comun , faptul ca Berbece a dorit sa organizeze singur totul dovedeste ca a facuto cu scopuri ascunse .



.