duminică, 14 martie 2021

Recuperarea creștinismului - AW Tozer

                                                                           


                                                                            

Crestinismul autentic -  carte

Crestinismul autentic-carte despre mesajul central al Evangheliei.

Cu toate ca niciodata nu si-a indulcit critica fata de ceea ce el numea „bisericism” dezvoltat in jurul ideii de spectacol omenesc, el a crezut ca Biserica este pregatita pentru o reforma.

Convingerea lui Tozer era ca Biserica pierde teren in fata lumii. El considera ca cineva trebuie sa atraga atentia oamenilor sa se intoarca la credinta autentica in Isus Cristos. Comparand crestinismul contemporan cu cel biblic, autorul a remarcat o distantiere clara de la spiritualitatea autentica vazuta in Scriptura.

Recuperarea crestinismului – carte scrisa de A.W. Tozer

O chemare la o credinta autentica

Cand vorbea despre „Robia babiloneana a Bisericii” Tozer accentua mereu doua aspecte. 1. Credinciosii trebuie sa aiba o dorinta dupa gloria lui Dumnezeu. 2. Credinciosii trebuie sa aiba dorinta dupa experimentarea prezentei lui Dumnezeu. Autorul credea ca: „In ziua de azi gloria lui Dumnezeu s-a pierdut pentru noi, si Dumnezeul nostru este unul ieftin, nevrednic de ingenuncherea noastra.”

In aceasta carte, Tozer vorbeste deschid despre aceste probleme. El ne avertizeaza ca trebuie sa fim atenti la ceea ce el numea „jocul de cuvinte religioase” – credinta ca daca citim ceva din Biblie, trebuie neaparat sa devina realitate in vietile noastre.

Cartea se adreseaza tuturor crestinilor evanghelici. Indiferent de varsta, statut, confesiune. Daca esti parte a Trupului lui Cristos, scrierea lui Tozer este pentru tine.

Prezenta lucrare este o chemare la o credinta autentica. Daca doresti sa descoperi principiile neschimbatoare ale credintei crestine, te invitam sa studiezi aceasta carte.


Alte carti pe aceiasi tema scrise de AW Tozer - Inchinare si distractie

                                                                           





...