marți, 5 septembrie 2023

Alin Loloș "atac" la pastorul Viorel Iuga

 Alin Loloș , fost iluzionist convertit in urma cu mai multi ani la cultul penticostal din care ulterior a plecat nemultumit de "ereziile" pe care le-a descoperit in cult, a devenit un fel de "guru" un iluminat in cele spirituale pentru multi neoprotestanti debusolati. El are un canal youtube si un sait "Fara compromis"  in care critica in stanga si in dreapta pe toata lumea, uneori pe drept alteori exagereaza, el ca crestin independent , neafiliat (desi se pretinde baptist  fara cult) fiind sie insusi etalonul dreptatii si corectidudinii. 

Pe aceasta linie se incadreaza si un video recent de aproape 5 ore in care il are in obiectiv pe pastorul Viorel Iuga fost presedinte al cultului baptist intitulat "Ereziile Președintelui Baptist Viorel Iuga".

 De ce este deranjat Alin Lolos ? de faptul ca pastorul Iuga a acordat "canalului eretic Vocea crestinilor " un interviu in care isi prezinta "Cartea de rugaciuni" , de asemeni este revoltat de faptul ca pastorul Iuga si  multi alti neoprotestanti se elogiaza, se lauda  reciproc , o practica uzuala la multi neoprotestanti pe  care o considera nescripturala si lumeasca. In privinta linguselilor si elogiilor reciproce pe care si le adreseaza "elitele" neoprotestante nu putem  sa nu fim de acord ca nu sunt scripturale ci lumesti. Deasemeni faptul ca canalul "Vocea Crestinilor" este un "ghiveci" in care se prezinta de toate inclusiv parangheliile pop rock carismatice la care le face o propaganda maxima, si aici are cel putin in parte dreptate. Dar  in privinta atacului la cartea scrisa de pastorul Viorel Iuga pe motiv ca pocaitii nu au carti de rugaciuni ca ortodocsii aici exagereaza, pocaitii pot avea orice carti care tin de crestinism si care ii ajuta sa se apropie mai mult de Dumnezeu. Sincer nu am ascultat tot videolul lui Alin Lolos , peste 4 ore de vorbarie cu fraze care se tot repeta e chiar prea mult.

Oricat li s-ar parea de intersant miilor de adepti  a lui Alin Lolos , discursul lui e un amestec de franturi de adevar spus fara menajamente si bazaconii eretice  care resping ideea de cult si tot ce tine de organzatiile religioase. In jurul lui se aduna neoprotestanti debuslati si nemultumiti de diverse aspecte din cultul de care apartin sau cei care nu apatin de nici un cult, exclusi sau autoexilati. A devenit o moda ca in jurulul unui "guru " a toate- stiutor sa se adune mii sau zeci de mii de adepti, care urmaresc pe youtube pe  vloggerul lor preferat, in  rest nu-i mai intreseaza nimic.