marți, 28 noiembrie 2023

Fanatismul iudaic "ultra ortodox" din Israel

 



In Israel exista o comuniate destul de numeroasă  de evrei ultra ortodocși aceștia uneori manifestă o atitudine ostila vădita chiar ură față de creștini. Aceasta se vede și in modul de comportament al copiilor lor care fie arunca cu pietre, fie scuipa când trec pe lângă creștini , cu atât mai mult dacă aceștia încearcă să le vorbeaca despre Isus Hristos.  Turiștii creștinii în general privesc cu îngăduință aceste manifestari și evita sa intre în conflict cu aceștia .                                                                           

                                                              

In primăvara acestui an doi membrii ai Parlamentului Israelian (Knesset) au propus o lege prin care vestirea Evangheliei lui Hristos sau determinarea unei persoane de cetățenie israeliană de ași schimba religia mozaică pentru a deveni creștin  să fie considerata infracțiune și să fie pedepsită cu închisoare între unu la doi ani .

                                                          



Ulterior Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu a răspuns îngrijorarilor creștinilor evanghelici din SUA și a credincioșilor din Israel, legat de acest proiect.

 Într-un tweet, Netanyahu a declarat în ebraică și în engleză: „Nu vom promova nicio lege împotriva comunității creștine”. Anunțul premierului a atenuat temerile că proiectul de lege, propus de doi membri ai guvernului de coaliție, va deveni lege.

.