miercuri, 4 septembrie 2024

"Maria ortodoxa" (fosta sectara ) - Cum cad unii in fanatism

 

Credința în creștinism reprezintă elementul esențial este piatra de temelie a creștinismului, fără credință măntuirea nu este posibilă.

Credința trebuie să o avem în Hristos și în Cuvântul vieții care îl găsim în Scriptură. Oamenii însă cad ușor în capcana credinței în alți oameni, în culte/biserici și ajung să fie credincioși fanatici ai acestora. Am intâlnit astfel de situații în special la ortodocși, adventiști și Martorii lui Iehova.

   Un caz bine cunoscut este vlogerița ca isi spune pe fb "Maria ortodoxa - fosta sectara 20 de ani" si care aproape zilnic realizeaza cate un video scurt in care lauda religia ortodoxa si critica si îi ironizeaza pe "sectari" cum îi numeste cu dispret pe neoprotestanti.

 Ea cumva, nu știm cum  a fost atrasă de religia ortodoxă și a ajuns în final să creadă orbește în tot ce spun preoții și propaganda  BOR . Maria a depăsit stadiul de "credincios" a devenit credulă din moment ce accepta orice vine de la BOR, și respinge tot ce vine de la neo/protestanți. Rar se întamplă ca  neoprotestanți să treaca  la ortodocși, majoritatea din ei sunt fie excluși disciplinar din biserici evanghelice fie pleacă fiind atrași de libertinismul din BOR și rămân "ortodocși" cu numele anonimi. "Maria ortodoxa" este o excepție, (chiar dacă mai sunt vreo 2-3 pe lânga ea, activi doar pe fb la comentarii) . 

Să fi credincios este o onoare, să fi credul este o rușine pentru că tradează lipsă de materie cenușie.

Nici un om cu mintea întreagă care cunoaște Scriptura nu poate vedea numai lucruri  bune în religia ortodoxă și numai rele la neo/protestanți.

Teoretic principiul enunțat anterior este valabil și invers, nici un om rațional nu poate sa vadă totul greșit la ortodocși și totul perfect la neoprotestanți pentru ca nu este așa. 

Iar neoprotestanții spre deosebire de ortodocsi (care au fost botezați fără acordul și știrea lor ca bebeluși ) au depus o mărturie publică  în momentul botezului prin care și-au exprimat credința in Hristos și angajamentul  de al urma pe Hristos până la moarte. 

Să negi ulterior acest legământ este echivalent cu incălcarea unui jurâmânt în fața lui Hristos. 

 Mai exista varianta să te prindă duhul de ortodoxie, pentru că da există așa ceva și nu este de glumit cu asta. Există persoane care au trecut și prin astfel de experiențe când un duh puternic de ortodoxie a ajuns să-i controleze  și atunci ai de ales de a nega experiența pocăinței si nașterii din nou  și tot ce Dumnezeu  te-a învățat pe calea îngustă a pocăinței sau te îndepartezi imediat de tot ce înseamnă religie ortodoxă, doar așa te poți întoarce la calea Scripturii și la calea îngustă a lui Hristos.

Există o singură explicație pentru cazurile persoanelor care au fost neoprotestanți și au cazut în palasa "duhului de ortodoxie", nu au experimentat prezența Duhului Sfânt cât timp au fost neoprotestanți, pentru că dacă ai Duhul Sfânt ești imun la orice alt duh, vei știi să deosebești duhurile și nimic nu te va doborî. Duhul Sfânt este prezent în toate confesiunile la creștinii dedicați , născuți din nou peste tot în lume.

Deosebirea duhurilor nu este ceva usor și la îndemana oricui. Cert este ca Duhul lui Dumnezeu nu iți va indica niciodată că doar un singur cult/ biserică este adevarata când sunt atâtea confesiuni creștine în lume iar ortodocși răsăriteni cu toate libertătile lor  nelimitate și botezul pruncilor  nu depasesc 10% din totalul creștinilor în lume.

 Nu se poate ca 90% din creștinii declarați din intreaga lume ,peste 2 miliarde de oameni mulți din ei creștini practicanți și dedicați Lui Hristos să nu fie creștini veritabili înaintea lui Dumnezeu doar pentru că nu aparțin de așa zisa "biserica unică". O astfel de dogma nu poate fi decât falsă, mincinosă, o înselătorie a diavolului.     



.