Recenta vizita a Papei Francisc in Romania care a adunat sute de mii de pelerini in intreaga tara a fost cel mai mediatizat eveniment din ultimele decenii , majoritatea televiziunilor acordandui maxima atentiei si elogii demne de un "conducător suprem" . Suprinzator este ca televiziuni care pana acum sau aratat extrem de ostile unor initiative crestine precum Referendumul pentru modificarea constitutiei pentru casatoria intre barbat si femeie afisandu-se pe față de partea homosexualilor (precum Digi 24 TV, PRO TV si TVR) s-au aratat de acesta data extrem de "religioase" acordandu-i Papei elogii fulminante , invocand persoana papei ca fiind un "inger" , persoana "divina" , "cea mai importanta persoana de pe planeta" etc...
Suprinzator si nu prea...avand in vedere ca Papa Francisc a avut in trecut luari de pozitii cel putin ciudate precum, o atitudine de toleranta ( indemn la toleranta) față de homosexuali , in anumite ocazii afirmand ca de fapt nu e obligatoriu sa fii crestin , ca poti fii si musulman , budist sau ateu , ca Dumnezeu iubeste pe toata lumea .. si multora acest gen de crestinism "progresist" , fals le placeși și sunt gata să îl promoveze.
Dar de ce Papa isi permite sa spuna aproape orice incalcand uneori principii crestine elementare ?
Pentru ca Papa este considerat infailibil, nu poate gresi si poate avea opinii "originale" conform cu hotararile Conciliul Vatican din anul 1870 si este considerat de catolici Vicar /loctiiltor a lui Hristos pe Pamant (desi in realitate Hristos nu poate avea inlocuitor pe Pământ).
În prezent, în Biserica Catolică, papa deține în mod oficial și următoarele titluri:
- Episcop al Romei
- Vicar al lui Cristos
- Succesorul Principelui Apostolilor
- Pontif Suprem al Bisericii Universale
- Patriarh al Occidentului (titlu abolit din 2009)
- Primat al Italiei
- Arhiepiscop și Mitropolit al Vaticanului
- Suveran al Cetății Vaticanului
Atat doctrina elaborata de Conciliul Vaticanului in anul 1870 cat ci altele care au urmat ne demonstreaza cat de mult sa indepartat Biserica Catolica de Biserica Crestina Apostolica infiintata de apostolii Domnului , biserica pe care catolicii pretind ca o reprezinta.
In realitate doctrina care formeaza fundamentul credintei catolice (preluata si de ortodocsi in mare parte) a fost conceputa nu in primul secol cum ar fi tentati poate unii sa creada ci incepand cu secolele III-IV .
De cate ori a prununtat Papa Francisc cuvantul Maria ? si de cate ori a pronunțat Hristos in cursul vizetei in Romania ?
Principiile care stau la baza acestei doctrine au fost elaborate de "parintii bisericesti" incepand cu secolul III , continuand cu secolele care au urmat și a fost complectata cu hotararile Conciilor ecumenice incepanand cu cel de la Niceea din anul 325 și apoi cu Conciliul de la Efes din anul 431 in care se adopta titlul de Nascatoare de Dumnezeu (gr. Theotokos) pentru Maria din Nazaret .
Astfel doctrine precum cultul Mariei (considerata de atunci ca mijlocitoare intre om si Dumnezeu) rolul ei confundandu-se aproape cu cel a lui Isus in dogma catolica si cultul sfintilor sau definitivat in aceasta perioada post niceeana.
Aceasta credinta la care sau tot adaugat diverse edicte , traditii , a ramas in final pana in ziua de astazi in Biserica Catolica si Ortodoxa cu mici modificari ..
Toate acestea adăugiri aduse creștinismului infaptuidu-se sub influenta religiilor pagane dominante in acea perioada (cand crestinii nu depaseau 10% din totalul populatie)
http://dictionarbiblic.blogspot.com/2012/07/imparateasa-cerului.html
(Crestinismul de-a lungul secolelor - E . Cairns )
....