luni, 18 martie 2024

Canalul "Vocea Ceștinilor" o afacere de 100 000 de abonați

 


La fel ca Alfa Omega TV canalul Vocea Crestinilor nu are un finantator ferm care sa o sustina financiar asa ca se bazeaza in mare parte pe donatii. Este si modelul urmatat de Alfa Omega TV care a fost finantat de-a lungul anilor de diversi sponsori, unii din Romania altii din strainatate. Asa ca nu ar fi trebuit sa ne mire ca de-a lungul anilor Alfa Omega TV a promovat formatii de muzica rock  pe versuri religioase precum Planet Shakers sau pastori eretici precum Joyce Meyer  care apare in multe documentare americane printre "cei mai rai crestini din lume".

https://www.youtube.com/watch?v=huNWpxDHiBU

 Foarte probabil ca au  avut ceva contracte de colaborare cu ei ca altfel nu se explica promovarea lor, chiar daca canalul sustine in principiu carismantismul cu devierile sale. 

Canalul Vocea Crestinilor care a ajuns cel mai vizionat canal neoprotestant a promovat in ultimul timp pastori controversati precum Cristian Barbosu, acesta a fost baptist dar a parasit cultul dupa divergente cu alti pastori si lideri din cult. 

Si-a infiintat repede un cult propriu nou pe care la adus din SUA cu numele Harvest,  ceva modernist americanesc cu muzica contemporana (pop neoprotestant) . A atras repede tineretul din bisericile np din Oradea cu muzica si o doctrina neoliberala, Barbosu a scris chiar si carti pentru a o sustine care infiereaza "legalismul" reprezentat de  crestinismul clasic neoprotestant.

 A scris deasemeni carti care promoveaza muzica contemporana sustinand erezia ca orice gen muzical este bun in biserica, ca doar "Dumnezeu nu are preferinte muzicale" orice gen muzical trebuie sa fie acceptat ceea ce conteaza sunt doar versurile. Printre inovatiile de la Harvest a fost si instalarea unui ecran imens in biserica pentru a urmari meciurile de fotbal de la campionatul mondial. 

In acelasi curent modernist neoliberal dar carismatic intra si Tony Berbece pastor si lider al trupei pop rock neoprotestant Profides. Si pe acesta si manifestarile organizate de el le-a promovat intens  canalul Vocea Crestinilor , Tony fiind un alt pastor "evadat" din cult care si-a facut o confesiune privata cu inchinare "moderna" numit Profides . Are planuri mari de a "evangheliza" Romania - pe care viseaza  s-o transforme in comunitatea Profides .

 

 

Nu stim  motivul pentru care Ciprian Luca seful de la Vocea Crestinilor promoveaza anumite personaje dar am putea banui ca aceste persoane sau biserica din care fac parte finanteaza canalul Vocea Crestinilor , ceea ce nu ar fi ceva ilegal doar ca ar trebui sa ne faca sa intelegem vulnerabilitatea acestor canale media finantate prin donatii. Adica cine da banul este promovat. 

Bine, aici nu putem exclude si faptul ca Ciprian Luca poate avea relatii de amicitie cu acestia neavand nici un fel de inhibitie la faptul ca acesti pastori promoveaza modernismul si stilul muzical "contemporan" (adica copiat din lume). Important este ca lumea neoprotestanta in special cei mai tineri urmaresc si apreciaza aceste trasmisiuni , acestia fiind "oile" duse cu internetul (devenit instrument de manipulare) incotro vrea stapanul.

Succesul obtinut de canalul Vocea Crestinilor se datoreaza si faptului ca s-au implicat nu doar in Romania ci in toata Europa precum vizita grupului de pastori la Parlamentul European sau conferintele organizate de conservatori.

Important este sa fie urmaritori si abonati si sa vina sponsorizarile, si uite asa fac milionul ...


.