sâmbătă, 22 februarie 2025
miercuri, 19 februarie 2025
Ies din religia penticostală
duminică, 16 februarie 2025
marți, 11 februarie 2025
duminică, 9 februarie 2025
Profesorul Papahagi îndeamnă pastorii, preoții să ia atitudine față de asaltul extremistului în România
Profesorul Papahagi explică motivele stării de revoltă din societatea românească
vineri, 7 februarie 2025
Duhul naționalismului este de natură divină sau demonică ? Patriotism versus naționalism
În schimb în perioada interbelică Mișcarea Legionară a promovat o ideologie care combina religia ortodoxă cu naționalismul fascist. După război a apărut național- comunismul o altă formă de naționalism în care erau promovate dragostea și atașamentul pentru țară combinat cu dragostea față de Partidul Comunist și conducătorul Nicolae Ceaușescu .
Patriotismul reprezintă dragostea și atașamentul față de țara în care te-ai născut , promovarea interesului național.
Naționalismul trece dincolo de aceste sentimente nobile, naționaliștii spun :
Noi nu ne vindem țara. Noi suntem aici de 2 mii de ani. Noi am inventat aproape tot, noi avem cea mai frumoasă țară, „cu toate formele de relief”. Străinii ne invidiază și ne vor răul, dar noi purtăm ie, facem hore în jurul steagului, suntem frați cu codrul și străinilor le spunem să plece.
Naționalismul combină dragostea de țară cu ura față de străini și un cult exagerat pentru valorile naționale.
Creștinismul dimpotrivă nu promovează ''dragostea de glie'' cum ne învață Călin Georgescu ci dragostea de Dumnezeu și dorința de a fi mântuiți prin Hristos ca în final să ajungem în patria Cerească.
Apostolul Pavel spune in Epistola către Evrei 13-14 ''Căci noi n-avem aici o cetate stătătoare, ci suntem în căutarea celei viitoare. ''
Naționalismul nu este inspirat din Scriptură ci de învățaturile lumești și drăcești care vor să ne învrăjbească între noi să creieze conflicte între oameni de etnii și naționalități diferite.
Creștinismul nu este național/naționalist cum fals promovează unii ortodocși cu vederi extremiste ci universal. Biserica lui Hristos este formată de oameni de orice naționalitate de pretutindeni.
Vezi și PROFILUL PSIHOLOGIC A LUI CĂLIN GEORGESCU
..
marți, 4 februarie 2025
Profilul psihologic al lui Călin Georgescu conturat de un celebru medic psihiatru
„Rolul pe care îl joacă este cel al unui personaj psihopat”
În contextul ultimelor declarații făcute de Călin Georgescu, care a spus că România ar trebui să-și ceară înapoi teritoriile aflate între granițele Ucrainei, un medic psihiatru i-a conturat acestuia profilul psihologic. „Nu avem voie să facem publice aceste informații. Cu o excepție însă...”, a precizat acesta.
Medicul consideră că personajul Călin Georgescu este un pericol pentru România. „Și atunci, în fața unui pericol suntem obligați, ca buni profesioniști, să vorbim. Este credința mea că acest om și-a invalidat candidatura și este dorința mea că acest om să iasă din viața politică.
Paternalismul psihopat, grando-maniacal care caracterizează personajul jucat de Călin Georgescu pleacă de la ideea că el știe tot și tu nu știi nimic, explică medicul. „Analizând discursul personajului Călin Georgescu, în orice ieșire publică pe care a avut-o el a explicat de la început că este a tot cunoscător, că cei din jur se înșeală, dar el le va spune care este adevărul, îi va lumina”.
Este un om care practică o tehnică retorică pe care o observi și la alți populiști. „Încep toți prin a-ți spune că te înșeli, că ești inferior dar prin bunăvoința lor îți vor arăta calea, lumina, adevărul și, mai mult, dacă te alături lor, or să-ți facă un cadou”.
Călin Georgescu trebuie analizat urmărind două mari aspecte: personajul și omul, cel care se ascunde în spatele personajului și îi dă viață „Personajul Călin Georgescu are un discurs convingator, fluent dar întortocheat, lipsit de substanță, care maschează insuficiențe intelectuale, educaționale, unele dintre ele profunde”.
Acest personaj prinde dimensiuni diabolice prin iuțeala cu care trece de la abstract la concret. „O să vă dau un exemplu. Să zicem că discutăm despre problemele fundamentale ale umanității. Și Călin Georgescu spune că soluția este foarte simplă. Și că nimeni nu ar trebui să-și bată capul pentru că el a descoperit un elixir. Elixirul este despre mâncare, băutură și curent. Vorbim aici despre o super-simplificare dusă în caricatură. Însă, în rândul anumitor oameni, acest lucru prinde”.
Personajul pe care îl joacă public Călin Georgescu întrunește criteriile pe care le regăsim la persoanele cu personalități psihopate, mai spune medicul psihatru. „Stilul perseverativ este parte a personalităților psihopatice. Un psihopat este o mașină de învățat dar, deși învață din greșeli, perfecționează o singură rețetă. Nu poate să iasă din matricea rețetei originale. Este o persoană care în anumite momente are fantezia că poate constrânge realitatea să se potrivească ideii lui de lume internă. Psihopații au o mare dificultate în a accepta că oamenii nu sunt de acord cu ei sau că lumea nu se potrivește teoriilor lor. Vor continua să acționeze din reflex, nu din judecată critică. Sunt capabili de judecată critică, dar aceasta nu este informată emoțional, moral și nu este adaptativă.
Diferența dintre personajul Georgescu și omul din spatele măștii
Personajul Georgescu are o dimensiune dictatorială, tiranică, extremistă și profund patologică, a mai precizat medicul. „Personajul este un psihopat, un sociopat, un anarhist și un populist. Persoana din spatele său este una egotistă, submisivă și pulsională”.
A fost convins să joace acest rol de către un păpușar care a știut pe ce butoane să apese: „Ego-ul său este unul extrem de puternic. Principala dimensiune pe care persoana a fost încurajată să formeze personajul pe care îl joacă este ego-ul. Apoi, dacă stai să te gândești la stilul de viață a lui Călin Georgescu, preda la Pitești la o facultate obscură pe un salariu modest. Și nu știm de ce Pitești și nu știm de ce pe bani respectivi. Deci nevoia de bani este acolo”.
Omul din spatele măștii este..doar o marionetă. „Întrebarea este dacă în planul personalității sale Călin Georgescu chiar este mânat de o reformă ideologică. Este percepția și opinia mea că nu. Omul spune foarte bine poezia, dar nu este un om care să fie pătruns fanatic de poezia respectivă. În schimb, e bun să polarizeze fanatism în audiență și să electrizeze audiența. Un bun actor care îl joacă pe Hamlet electrizează audiența, dar asta nu înseamnă că doarme noaptea gândindu-se la a fi sau a nu fi”.
Ce este grav este însă faptul că omul din spatele măștii începe să se confunde cu personajul pe care îl joacă. „Cumva, el nu mai e în momentul ăsta conștient de unde se termină rolul său și unde începe viața lui reală”.
Călin Georgescu, un om profund dependent de soția sa: „Ar fi un nimic fără ea”
Medicul psihiatru Gabriel Diaconu consideră că soția lui Călin Georgescu este „creierul” relației dintre ei. „Este persoana lucidă, este persoana puternică, este persoana care a avut voința, diligențele, resursele și în cele din urmă dorința să-l susțină, să-l tragă după ea în toți acești ani. Călin Georgescu, omul, este nimic fără ea. Este un om profund dependent de ea și profund îndatorat ei. Este un om care nu iese din cuvântul ei. Este un om care o divinizează din punctul ăsta de vedere”.
https://adevarul.ro/politica/profilul-psihologic-al-lui-calin-georgescu-2418793.html