vineri, 6 mai 2022

De ce majoritatea np acceptă tobele in biserică fără nici o reținere

                                                                                   

Lasându-i la oparte pe tineri căci cu ei ne-am lămurit, de ce neprotestanții de vârstă medie dar și  cei mai în vârstă acceptă bateriile de tobe în biserici  fără rezerve. 

Pentru că : 

-  Se simt atrași spre divertisment, chiar și în biserică . Atracția pentru divertisment nu are varstă.

- Sau sunt creștini formali, firești, lumești, nepăsători de ce se întâmplă în biserică.

- Unii au încredere oarbă în pastori, consideră că dacă pastorul și-a dat acordul înseamnă că sigur așa este bine . Ignoră faptul că și pastorii sunt oameni , au și ei interese , slăbiciuni , nimeni nu este infailibil. Nu înedmn pe nimeni să fie împotriva pastorilor, dar trebuie să existe o limită și în această obediență, riști să ajungi "spălat pe creier", idolatru și asta nu este bine.

- Nesocotesc istoria Bisericii , cea Primară , istorică  inclusiv cea protestantă care sa opus de-a lungul istoriei introducerii fără discernamânt a oricăror instrumente în lacașul de cult. Au o mentalitate sectară, sloganul lor : nu ma intersează ce fac alții, eu fac ce vreau eu.

 -  Nici Luther nici Calvin, nu au călcat în picioare istoria Bisericii , au reformat doar acele dogme care deviau de la creștinismul apostolic, de la Evanghelie . Dar au păstrat elementele care nu contraveneau Evangheliei , forma lăcașului de cult și modul de închinare evlavios cu orga ca instrument de acompaniament și nu au folosit niciodata tobe în biserică. 

Si sa nu uitam de Entropia spirituală


Fiecare generaţie este mai rea decat precedenta... Fiecare generaţie este mai rebelă si caută să se indeparteze mai mult de Evanghelie si spiritul ei.

De altfel teoria degenenerării spirituale entropice  nu este nouă , e veche de când lumea.

Horaţiu  spunea: “ Părinţii noştrii erau mai prejos decât bunicii ,noi preţuim mai prejos decât dânsii şi vom lăsa nişte urmaşi mai ticăloşi decat noi."

 Biserica penticostal carismatica din SUA  prima țară din lume care a introdus tobe și alte instrumente de divertisment în bisercă prin anii 1970.
                                                                                

     Dacă în Biserica Creștină din primul secol s-ar fi permis introducerea tobelor și dansului s-ar fi ales (foarte probabil) praful de tot , astăzi nu mai aveam biserică creștină.

Dar Dumnezeu a pus oameni înțelepți la conducerea Bisericii care au avut discernământul  să se păstreze în lăcașul de cult o ambianță sacră, evlavioasă prin interzicerea intrebuințării instrumentelor de divertisment în bisercă. Avem exemplul bisericilor istorice precum ortodocsii care  nu au permis nici un instrument până în ziua de azi în lăcașul de cult ,catolicii au permis doar orga, la fel Luteranii și Reformații . 

Conform Noului Testament închinarea se face prin glasurile credincioșilor nu este menționat nici un instrument, aceasta este închinarea autentică , fără tobe și dans , suntem creștini nu evrei mozaici . Deși nici măcar în sinagogile evreilor nu o să găsești tobe sau dans , așa că treziți-vă !