sâmbătă, 1 aprilie 2023

Evanghelizare carismatică de pe Național Arena

                                                     


In anii trecuti evanghelicii s-ar  fi bucurat enorm sa auda de evanghelizare pe stadion dar acum situatia este usor  diferita. In 1990  dar si in anii urmatori  au fost mai multe evanghelizari pe stadioane in Romania organizate de Alianta Evanghelica acum dupa atatia ani se anunta o noua evanghizare pe cel mai mare stadion din Romania pe 15 aprilie , dar organizatorul nu mai este Alianta Evanghelica ci Tony Berbece  pastorul unei biserici independente carismatice din Bucuresti (fost penticostal).

Este al doilea eveniment ambitios dupa "Marsul aparatorilor credintei"  din Octombrie 2022 organizat  de Tony Berbece atunci a reusit sa adune aproape 10 000 de persoane.  La fel ca si la precedentul eveniment Tony Berbece organizeaza totul de unul singur, fara colaborarea cu cultele neoprotestante si spera ca si "roadele" sa le culeaga tot de unul singur pentru Profides. Oficial evenimentul de pe National Arena va fi o continuare a celui din octombrie 2022 un manifest antiprogresist , anti drepturi nelimitate pentru LGBTQ.

Intr-un video de promovare  a evenimentului putem observa cine sustine aceasta manifestatie amintim  doar cateva nume: Titus Corlatean politician, penticostal, Robert Sighertau politician , penticostal, Mircea Rosca politician, penticostal, Nicu Geanta pastor  penticostal, Aliuta fotbalist, trupa Cristocentric ( sau "Discocenric" ?).                                               

 "Evanghelizatori" la acest eveniment se anunta pastorii Tony Berbece si Nelu Geanta, se va promova cunoscuta "muzica crestina contemporana" un gen de muzica pop pe versuri religioase. 

Spre deosebire de anii 1990 -2000 cand se promova ecumenismul interconfesional acum primeaza interesele proprii si o ofensiva tot mai vizibila a "modernistilor" muzica ritmata cu chitari si tobe sunt armele lor cu care spera sa cucereasca tineretul in special. Si dupa cum se poate observa in imagine chiar reusesc uneori. 

                                               


                              


..