joi, 29 iunie 2023

Cum a devenit pastorul Pustan un idol venerat de penticostali


Inca din momentul  cand a fost suspendat (sau exclus) din cultul penticostal in urma cu cativa ani pastorul Vladimir Pustan a avut un numar impresionant de admiratori care l-au urmat in noua asociatie religioasa pe care si-a infiintato la sala "Ciresarii" . Trebuie sa recunoastem ca V. Pustan este un bun orator si ca fost profesor de filozofie are un talent de a cucerii publicul, mai ales pe cei usor de cucerit. Am urmarit o parte din predica de dumineca seara de pe youtube la care s-au adunat in final 1000 de urmaritori  online (si 10000 dupa 24 ore) , multi pentru un pastor si un orasel de provincie. 

 Subiectul predicii a fost: "Pacatul care nu se iarta" , si a inceput cu curvia, adulterul si a dat exemplu pe David imparatul evreilor din Vechiul Testament care se stie ca a comis adulter desi avea sotii si se considera un sfant. "Si totusi Dumnezeu la iertat- asta dovedeste ca Dumnezeu iarta pacatul curviei", a spus pastorul Pustan.

 A continuat cu pacatul injuraturilor la adresa lui Dumnezeu , la adresa lui Hristos, "Dumnezeu iarta toate aceste pacate care sunt considerate ca includ si pacatul impotriva Duhului sfant si sunt toate iertate" a spus pastorul de la Beius. Nu a venit insa cu nici un argument credibil in sprijinul acestor afirmatii.

 A... pastorii au voie sa-si dea cu parerea ...desigur.

Mi-am amintit atunci de o marturie video a unui crestin care a vazut iadul si a marturisit ca a vazut in iad oameni care au ajuns acolo pentru ca l-au injurat pe Hristos (asa i sa spus de ingerul care il insotea) , deci avem aici o opinie contrara.

Apoi Pustan a abordat alte pacate precum sinuciderea si a spus ca el i-a botezat pe toti spanzuratii pe care preotii i-au refuzat, considerati ca oricum vor ajunge in iad, el negand aceasta varianta ca fiind o regula.

 Sa scris pe unele saituri ca bisericile administrate de Pustan ia primit cu bratele deschise si pe cei exclusi  din alte biserici neoprotestante din motive de indisciplina (pacat) considerand ca Dumnezeu oricum îi va mantui si pe acestia daca se vor pocaii - o notiune de altfel interpretabila. 

 In finalul predicii  pastorul Pustan a concluzonat ca "exista un singur pacat de neiertat refuzul pocaintei, in rest orice pacat faci vei fi iertat" - este o forma de teologie liberala chiar daca unii evita sa foloseasca termenul. Acelasi gen de "teologhie" il putem gasi si la pastorul Ianovici tot penticostal "liber"  dar si  la altii asemenea lor.

Luther, Calvin si acum Vladimir Pustan vin cu sabloane, daca crezi, daca te pocaiesti (la noi) atunci sigur vei fi mantuit . In Noul Testament nu exista astfel de "sabloane", cu conditii fixe, acolo sunt un cumul de conditii si in final va fi o judecata si Hristos va decide pentru fiecare ce destinatie va avea. Bine, uni vor invoca versetul care spune ca cei care sunt a lui Hrstos nu vor merge la judecata . Asta este valabila pentru cei super sfinti care in viata lor nu au pacatuit nici macar cu gandul.

 Intr-o marturie video aparuta recent Cibian Angela relateaza despre  revelatia pe care a avuto de la Dumnezeu care a dus-o sa vada raiul si iadul,  dupa ce ia aratat iadul , Hristos i-a aratat un loc de asteptare pentru judecata. Cei care trec din viata aceasta pot merge direct in iad, in rai sau la un loc de asteptare pentru judecata lui Hristos, al sufletelor unde se va decide soarta lor, despre aceasta judecata se refera mai multe marturii a celor care au trecut prin moarte clinica.

Pastorul Pustan in schimb le spune la toți ai lui că se vor duce în rai. Ceia ce îi atrage pe oameni și-îi motiveaza sa vada ca pe un pastor "deosebit"  este faptul ca le spune ce vor ei sa auda  adica ca Hristos le iarta toate pacatele, in orice conditii ei vor fi mantuiti. Formula e valabila pentru toti pastorii religiei liberale . Asa poti deveni un idol spunandu-le oamenilor ce voi ei sa auda .

https://www.youtube.com/watch?v=Kb1v9ubDdsI

...