miercuri, 17 mai 2023

Calea spre mântuire sau calea către iad ?

 



Exista un cont youtube si  grupuri pe facebook si  tik tok etc. cu numele de "Calea spre mantuire", acestea  fiind  administrate de familia Agache  sotul Gratielei Agache  fiind absolvent de teologie ortodoxa.

Administratorii acestor grupuri  si-au propus in principal sa initieze  un soi de "atac mediatic"  impotriva a ceia ce ei numesc "sectari" cu referire la neoprotestanti (np) pe motiv ca acestia au un comportament jignitor la adresa ortodocsilor in mediul online. Mai precis ironizeaza anumite practici ale ortodocsilor precum inchinarea la icoane si moaste desi ironiile np sunt "apa de ploaie" pe langa ce fac ei.

 Grupurile numite  bizar "Calea spre mantuire" instiga constant la ura impotriva neoprotestantilor  si invita pe urmaritori sa sustina finaciar aceasta lucrare de inspiratie diabolica. Si de sustinatori naivi si fanatici se pare ca nu duc lipsa, daca mai sunt si platiti pentru ce fac sunt cu atat mai incurajati sa continue. 

Acest gen de atacuri nu le-am mai vazut de pe vremea comunismului cand presa securisto comunista lansau programe de propaganda in special la TVR prin care se instiga la ura impotriva a ceea ce ei numeau "sectari"," secte". Activitatea np era contrara politicii partidului care promova ateismul de aceea erau tratati ca dusmani ai sistemului (in timp ce ortodocsii erau majoritatea membrii P.C.R. ).

Speram ca odata cu caderea comunismul va disparea si prigoana si etichetarile dusmanoase, dar nu a durat mult si au aparut vechii dusmani adeptii aripii nationaliste ortodoxe care in perioada interbelica au facut front comun cu legionarii fascistoizi.

                                                   


   Desi  Miscarea Legionara   a fost interzisa de lege au aparut alte organizatii neolegionare care pastreaza ideologia predecesorilor si o combina cu dogma ortodocsilor nationalisti . Aceasta ideologie a patruns si in manastiri prin calugarii octogenari  care au prins vremurile de glorie ale legionarismului.

https://www.youtube.com/watch?v=EyyYqEpEaGQ

Asa se face ca printre asa zisii "mari duhovnici" au manastirilor cativa au idetificat un nou dusman al ortodoxiei .... "sectarii ". Acesti "duhovnici" prin scrierile lor au semanat otrava urii  impotriva celor pe care ei i-au numit "sectari".  

Desi unii din ei au putrezit de mult timp in pamant precum calugarul  Cleopa care sa remarcat tocmai prin scrierile sale pline de ura si venin impotriva altor confesiuni este citat copios de adeptii fanatici ai national-ortodoxiei printre care se numara si Gratiela Agache. 

Iata o scurta monstra dintr-o postare de pe canalui "Calea spre matuire " cu un citat din raposatu Cleopa:

 "Când vei vedea o carte că nu are aprobarea Sfântului Sinod și nu are cruce pe ea, dă-o pe foc, chiar Biblie dacă este! Nici un păcat nu ai! Aceasta este otrava semănată de înaintemergătorii lui Antihrist. Păziți-vă de nebunii aceștia! Au case de rugăciuni, dar acolo-i casa satanei " 

Acest limbaj ne aminteste de Evul Mediu intunecat cand oamenii de rand nu aveau permisiunea sa detina sau sa citeasca biblia, pentru ca riscau sa fie arsi pe rug, la ordinul clerului. Acest popa care toata viata lui a stat inchis intr-o pestera sau chilie ce o fi fost , le spune adeptilor sai ca nu au voie sa atinga cu atat mai putin sa studieze o biblie care nu este aprobata de Sinodul BOR , ci dimpotriva s-o arunce in foc . Tot ce nu este aprobat de BOR este "otrava de la Anticrist" si trebuie arsa , mai spunea el. Cei care nu sunt ortodocsi in viziunea raposatului se aduna in "Casa Satanei".

Acest gen de comentarii specifice unor obsedati schizofrenoizi , ne arata clar ca acest individ era total strain de Dumnezeu cat era el de popa, roada Duhului Sfant cum spune Scriptura este Dragostea, bunatatea. Aici dimpotriva vedem ura si dusmanie, chiar un pacat de hula impotriva Duhului Sfant numind Casa de rugaciunea a unor crestini "Casa Satanei".

Isus Hristos ne spune in Matei 18-20 "Căci, acolo unde sunt doi sau trei adunați în Numele Meu, sunt și Eu în mijlocul lor.” cu siguranta popa Cleopa nu a auzit de asa ceva.

Adeptii lui printre care si familia Agache il cred si il divinizeaza pentru ca nici ei nu-l cunosc pe Dumnezeu si fac fara sa stie lucrarea Satanei ! Au facut din religia ortodoxa dumnezeul lor, ei si urmaritorii lor.

Grupurile "Calea spre mantuire" au devenit o cloaca de fanatici care aclama frenectic la fiecare postare care scuipa otrava denigrarii asupra a ceia ce mintile lor inguste numesc "sectari".

Tot ce prezinta canalul lor nu este calea spre mantuire si calea catre iad sau ca sa fim mai ingaduitori in exprimare calea spre indoctrinare maxima cu teologie ortodoxa , te spala pe creier nu te mantuieste.

Cei care cauta adevarata cale catre mantuire nu o face pe saiturile extremiste ale fanaticilor ci cunoscand crestinismul din perspectiva universala, cautand opinii echilibrate si daca esti un om inteligent cauti sa cunosti mai multe versiuni ale bibliei nu doar cea aprobata de BOR .

Recentul conflict pricinuit de initiativa intelectualilor care au propus sinodului BOR schimbarea datei Pastelui pentru a coincide cu al celorlante culte a scos la iveala prapastia uriasa care exista in BOR intre credinciosii deschisi la minte, intelectuali si gruparea intunecata a fanaticilor nationalisti. Din pacate fanatismul care sustine orgoliile este mult mai tentant decat calea echilibrata rationala care este cu adevarat de origine divina.

In continuare un fragment de conversatii de pe contul Gratielei Agache .


Traducerea Cornilescu a Biblie nu a dus si nu duce pe nimeni in iad precum afirma adeptii lui Satan, ci dimpotriva au dus pe foarte multi la mantuire .

Chiar mai mult de atat face minuni . In urma cu cativa ani ma aflam internat intr-o clinica si un pacient vazundu-ma ca am o biblie in traducere Cornilescu mi-e povestit mie si celor din salon o experienta ce la marcat profund. In urma cu 2 ani in timp ce se afla internat in spital in urma unui accident avand o rana profunda in urma unei arsuri, a gasit in salon pe un raft o biblie Cornilescu . Neavand alta ocupatie a inceput sa o citeasca , era prima data cand citea in Biblie ,a citit incontinuu mai multe ore in fiecare zi de vineri pana luni . Cand a venit medicul luni si a desfacut pansamentul a fost socat, rana se videcase total, la intrebat ce medicamente a folosit. El a raspuns "nici un medicament" doar am citit din biblie , pana la urma a recunoscut ca cititul in biblia Cornilescu la vindecat. Desi acea persoana era de religie ortodoxa a recunoscut ca cititul in biblia aceia la vindecat miraculos de o rana care altfel s-ar fi vindecat cu medicamente in cateva saptamani. Inca o dovada in plus ca Biblia indiferent de traducere, versiune este cuvantul lui Dumnezeu, iar cei care vor intrazni sa o arunce in foc, de foc vor avea parte , Dumnezeu nu se lasa batjocorit.

Vezi si Semne de fanatism religios : https://corectitudinea-politica.blogspot.com/2023/05/semne-de-fanatism-religios.html