duminică, 23 iulie 2023

Ce poți obține dacă te pocăiești într-o biserică neoprotestantă ?

 


Unii ortodocsi mai orgoliosi isi exprima mirarea cum de unii confrati de-ai lor au parasit BO pentru o biserica neoprotestanta, intrebandu-se ce ar fi putut gasi ei in plus la "pocaiti" ? Iata cateva posibile raspunsuri.

1. Primul lucru care il obtii cand intri intr-o biserica neoprotestanta este Sfanta Scriptura in care citind-o vei descoperii crestinismul adevarat cel din primul secol, propovaduit de apostoli, care vei constata ca nu seamana decat intr-o foarte mica masura (aproape deloc) cu cel ortodox mostenit de la parinti. Daca te vei pocaii sincer vei obtine iertarea lui Dumnezeu si vei ajunge prin Duhul Sfant la "nasterea din nou" care inseamna schimbarea radicala a vietii care iti va aduce mantuirea sufletului daca vei ramane in voia Sa pana la sfarsit. 

2. Pe de lata parte daca vei fi un cautator sincer al adevarului vei putea constata ca putini dintre membrii bisericii in care tocmai ai intrat sunt dispusi sa practice crestinismul descoperit in Scripturi ad-literam. Majoritatea se vor multumii sa adopte o forma de crestinism dogmatic inspirat de teologia protestanta din care face parte si cultul la care tocmai ai aderat. Pentru ca toate cultele crestine  au la baza o doctrina prin care se face interpretarea Scripturii de catre pastori conform doctrinei invatate de aceastia in facultatile teologice. Predicile sunt realizate in asa fel incat credinciosul (neavizat) nu percepe ca prin predica i se trasmite de fapt o interpretare a Scripturii prin prisma doctrinei si nu textul Scripturii ad-literam ca si cum ai studia-o de unul singur. In acest mod adventistul intelege ca Scriptura invata ca trebuie respectat obligatoriu Sabatul evreiesc sau ca nu exista iad si nici suflet nemuritor, baptistii ca faptele sunt o "haina murdara inaintea Domnului" si penticostalii ca crestininism apostolic inseamna "glosolalia" care conform DEX este : fr glossolalie] Limbaj personal neinteligibil (al unor bolnavi) alcătuit din silabe și cuvinte fără sens " . Aceiasi indoctrinare  care deformeaza Scriptura este si la ortodocsi si catolici dar acela deja este un alt subiect de discutie.

3. Aderarea la o biserica neoprotestanta iti poate aduce satisfactii  deosebite dar si dezamagiri, si aceasta datorita faptului ca nu toti practica un crestinism dupa Scripturi.

 Altfel pocainta  poate si gasita  si in afara mediului neoprotestant, poate fi si la ortodocsi la "Oastea Domnului" dar  servita la pachet cu "sfanta traditie" cu toata doctrina BO care isi are obarsia in invataturile celor numiti "parinti bisericesti" si deciziile sinoadelor ecumenice ambele din secolul IV , V , deci departe de Biserica autentica a primului secol. Sa te intorci la o forma de crestinism amestecat cu paganism inca din primele secole, este un nonsens. 

"Cercetati toate lucrurile si pastrati ce este bun" ne spune Scriptura, de aici putem intelege ca peste tot exista si lucruri bune si mai putin bune doar ca oamenii in general tin cu dintii la religia (cultul)  in care s-au nascut si nu vor  sa arunce deloc privirea spre "curtea" altora, dovedind o gandire ingusta si rudimentara.

Sursa foto: facebook , Biserica Baptista nr 1 Brasov inainte de "modernizare" (desfintarea corului si al anvonului).

.