A fost o vreme, cânva când exista o compeție acerbă între baptiști și penticostali, care cucerește mai multe ''oițe'' pentru turma proprie. Imediat după Revoluție diferență între numărul baptiștilor și cel al penticostailor era oarecum redus însă în anii în care au urmat penticostalii au avut o creștere explosivă ajungând să aibe de trei ori mai mulți membrii decât baptiștii .

Evanghelizarea în spațiul public, pe străzi, stadioane, săli a fost practicată în ultima perioadă aproape exclusiv de penticostali , care au depășit uneori orice limite cu marșuri pe cont propriu realizate de biserici precum Profides cu zeci de mii de participanță cărați cu autobuzele din țară . Teoretic pastorul Toni Berbece pretinde că face evanghelizare practic face prozelitism în interesul sectei Profides care are în plan să deschidă filiale în mai multe orașe. Fiind o organizatie religioasă independentă cei de la Profides nu sunt recunoscuți ca penticostali (deși Berbece e absolvent de teologie penticostală) ci mai degrabă practică o formă de carismantism american pe fond de muzică pop rock. În mod paradoxal există oameni mai ales tineri care acceptă o astfel de religie modernistă care este departe de creștinismul Scripturii.
În acest timp bisericile baptiste par mai mult goale, s-au construit după revoluție biserici noi spațioase , doar că evoluția lucrurilor nu a fost una pozitivă în condițiile în care evanghelizările de altă dată au cam dispărut. Bateria de tobe pusă lângă anvon nu a atras noi converiți ci mai degrabă îi alungă. .
Biserica Baptistă Betel Arad
Ne-am mai lovit și revoluția suveranistă care și ea promovează '' biserica națională'' după model Zelea Codreanu. . Teoretic asta nu ar trebui să ne împiedice să facem evanghelizări dar se pare că pentru baptiști dar și Creștini după Evanghelie a devenit un subiect oarecum depășit de evenimente.
.