vineri, 27 septembrie 2024

Cu ce-i amăgește ortodocșii pe neoprotestanți încât îi determină să treacă la ei ?

 



Puțini neoprotestanți fac cale întoarsă trecând înapoi la religia ortodoxa sau fiind născuti în familii de neoprotestanți trec la Biserica Ortodoxă. Majoritatea din aceștia  sunt femei tinere care pur și simplu se lasă copleșiti de sentimente fiind atrași de ritualul mistic din religia ortodoxă, dar și de dogma BO care pretinde că este Biserica inființată de Hristos și apostoli, singura adevarată.  Ca să crezi astfel de povești trebuie să fi un om extrem de naiv, credul până la cretinism din simplu fapt că Sf. Scriptură nu confirmă o astfel de teorie, în Noul Testament nefiind menționat nimic de Biserica Ortodoxă sau de ritul  bizantin. Credincioșii ortodocși care nu cunosc Scriptura interpretată ad-literam, ar avea o scuză dar cei care au crescut cu biblia în mâna și au cunoscut adevărul și s-au lăsat ușor  manipulați nu au nici un argument viabil. 

Ce este mai trist este ca unii din acești foști "pocăiți" (cu numele) au devenit ortodocși fanatici. Odată ce au început să frecventeze BOR a dat "duhul de ortodoxie" peste ei, iar acest duh este diferit total de Duhul Sfânt care își manifestă prezența peste creștinii din orice alt cult creștin, numai cine a trăit acea experiență a  cunoscut cum se manifestă , dar rezultatele se văd...în cei mai fanatici dintre ei.. Avem câteva exemplare pe facebook, iși spun " ortodocși fost sectari ". 

Aici avem de aface și cu satisfacerea orgoliilor, mândria firii de a face parte din presupusa "biserică unică a lui Hristos" o lozincă mincinoasă inventată de clerul  BOR , nu există  așa ceva biserica/cult unic . Ceea ce a spus Hristos apostolului Petru "Pe această piatra voi zidi Biserica Mea" se referă la Biserica ca trup spiritual a lui Hristos formată din cei care îi urmează Lui "pe calea îngustă" de pretutindeni  nu la instituția numită Biserica Ortodoxă.

 Istoria cea adevarată a Bisericii creștine ne prezintă dovezi incontestabile despre ce a fost Biserica Primară Apostolică a primului secol și evoluția ei spre forma mediavală cu schimbarile dramatice din secolul IV și urmatoarele provocate de Sinoadele Ecumenice inițiate de împărați și cler , plus impactul produs de cei numiți părinți bisericesti din aceiași perioadă . Teoria BO precum că aceasta ar fi apărut în primul secol și a rămas neschimbată până azi este o informație falsă (să nu-i zicem minciună) desființată de Scriptură și istoria creștinismului . 

Dacă nimic nu s-a schimbat in Biserică din primul secol până azi  atunci părinții bisericești și cele 20 sinoade ecumenice ce au lucrat ? Doctrina Bisericii catolico-ortodoxe, separate apoi în 1054 asta au lucrat.